یک الگو (به راستی چند نفر او را شناخته و می شناسند؟!)*

شماره 102 از سری کتاب های شهیدنامه که تحت عنوان فرعی همراه با شهدای روحانی استان بوشهر به چاپ رسیده، به معرفی این شهید پرداخته؛ و بخش هایی که در ادامه می آید برگرفته از کتاب"سفیر" است:
غلام اسحاق خان رئیس جمهور پاکستان:
شهید گنجی فردی باهوش و سخت کوش بود و همه، به ویژ مردم لاهور، همیشه او را به یاد خواهند داشت.
نواز شریف نخست وزیر وقت پاکستان:
من آقای صادق گنجی را شخصاً می شناختم و همیشه از تلاش ایشان برای مستحکم کردن روابط دوستانه بین ایران و پاکستان لذت می بردم.

صادق 28 ساله، در 54 مراسم تودیع شرکت و سخنرانی کرد و در جلسة باشکوهی که در روز 14 دسامبر برگزار شد، در صحبتهایش از هجر و فراق لاهور سخنها گفت. زمانی که همسرش در وصف پاکستان میگفت اشک مجالش نداد، چرا که طاقت دوری از سرزمینی خوب با مردمانی مهربان را نداشت. زمانی که مردم پاکستان به سر و صورتش گل میریختند و حلقههای گل بر گردنش میآویختند، بغض راه گلویش را میبست و مرتب میگفت که جدایی سخت است. روز پس از آن در مراسمی دیگر پس از ادای «بسم الله الرحمن الرحیم»، نتوانست سخن بگوید، پس اشکهایش را پاک کرد و تربیون را به دیگری سپرد. او باید این راه پر پیچ و خم را به پایان میرساند، پایانی که خود، آغاز دیگری بود و با رسیدن به فوز عظما حاصل میشد.
میراثی که شهید گنجی در این دوره پربار در پاکستان برای ما به جا گذاشت، شامل نگارش و ترجمه چندین کتاب به زبان اردو، یادداشت نگاریهای روزانه و سلسله اطلاعات و گزارشهای کاریای است که حاصل تلاشهای سه سال و نیمهاش در لاهور بود. گفته اند که شهید گنجی قلبها را در لاهور و پاکستان آنچنان تسخیر کرده بود که حتی اندیشیدن به فراقش نیز برای مردمان ایران دوست و مسلمانان شیفته انقلاب، امام و رهبری دشوار مینمود. پس کمترین کاری که از دست آنان برمیآمد، تدارک مراسم تودیع برای این سفیر فرهنگی انقلاب بود، مراسمی که در کمال تعجب تعدادشان حد نصابی تازه در تاریخ اینگونه بزرگداشتها بر جای گذاشت. افسوس و صد افسوس که دشمن بدسگال، حتی حیات گنجی عزیز را در داخل کشورش نیز برنتافت. چهار شنبه 28/9/1369 بود و آخرین مراسم تودیع که از طرف ادبا، نویسندگان، شعرا و خبرنگاران در هتل اینترنشنال لاهور برگزار شده بود. این شهید عزیز به منظور شرکت در جلسه در ساعت 7 و 45 دقیقه جلو درب هتل می رسد و به محض پیاده شدن از ماشین، مورد هجوم وحشیانه چند تن از ایادی استکبار جهانی و وهابیون ملحد قرار می گیرد و با رگبار دشمن به خون خویش می غلطد و خون پاک و مطهرش، زمین لاهور را برای همیشه رنگین می کند .

*به مناسبت شهادت رئیس مکتب، تصمیم به معرفی شهیدی همنام با این امام همام گرفتم.
ان شاالله مقبول افتد...
- ۹۳/۰۵/۳۰