چرا زنان را از چند شوهری بودن منع می کنید؟!این تبعیض نیست؟!

روزی در حدود چهل نفر از زنان قریش، گرد امده و به حضور علی علیه السلام رسیدند، گفتند: یاعلی، چرا اسلام به مردان اجازه ی چند زنی داده، اما به زنان اجازه ی چند شوهری نداده است؟!
آیا این امر یک تبعیض ناروا نیست؟!
علی علیه السلام دستور داد: ظرف های کوچکی از آب آوردند و هر یک از آنها را به دست یکی از زنان داد، سپس دستور داد همه ی ان ظرفها را در ظرف بزرگی که وسط مجلس گذاشته بود خالی کنند.
دستور اطاعت شد؛ آنگاه حضرت فرمود: اکنون هر یک از شما دو مرتبه ظرف خود را از آب پر کنید، اما باید هر یک از شما عین همان آبی که در ظرف خود داشته بردارد.
گفتند: این چگونه ممکن است؟! آبها با یکدیگر ممزوج شده اند و تشخیص و تمییز آنها ممکن نیست.
علی علیه السلام فرمود: اگر یک زن چند شوهر داشته باشد، خواه یا ناخواه با همه ی آنها همبستر می شود و بعد آبستن می گردد، چگونه می توان تشخیص داد که فرزندی که به دنیا آمده است از نسل کدام شوهر است.
***
البته این بهترین و ساده ترین دلیلی بود، که آن حضرت برای آنان اقامه کرده است، و گرنه، از جهتی دیگر: زن مانند مرد نیست که فقط بر اساس نیاز غریزه ی جنسی تن به ازدواج دهد، بلکه زن بیشتر از غریزه ی جنسی، به محبت و عاطفه می اندیشد و لذا زن در چند شوهری هرگز نمی توانسته است حمایت و محبت و عواطف خالصانه و فداکاری یک مرد را نسبت به خود جلب کند. از این رو چند شوهری نظیر روسپی گری همواره مورد تنفر زن بوده است. علی هذا چند شوهری نه با تمایلات و خواسته های مرد موافقت داشته است و نه با خواسته ها و تمایلات زن.
- ۹۳/۰۵/۲۴