ایماء

ایماء به معنای اشاره و کنایه؛ ساده ترین نام برای دفتری است که از هر دری سخنی کوتاه به میان آورده و امیدوار است اگر مفید نیست مضر نیز نباشد

ایماء

ایماء به معنای اشاره و کنایه؛ ساده ترین نام برای دفتری است که از هر دری سخنی کوتاه به میان آورده و امیدوار است اگر مفید نیست مضر نیز نباشد

مشخصات بلاگ
ایماء

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
وَالْعَصْرِ ﴿١﴾
إِنَّ الإنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ ﴿٢﴾
إِلا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ ﴿٣﴾
.
.
.
قال الإمام الحسین بن علی:
إِنَّ النَّاسَ عَبِیدُ الدُّنْیَا، وَ الدِّینُ لَعْقٌ عَلَى أَلْسِنَتِهِمْ‏ یَحُوطُونَهُ مَا دَرَّتْ مَعَایِشُهُمْ فَإِذَا مُحِّصُوا بِالْبَلَاءِ قَلَّ الدَّیَّانُونَ.
امام حسین علیه السلام فرمودند:
به راستى که مردم بنده دنیا هستند و دین لقلقه زبان آنهاست، تا هر آن جایى که دین وسیله زندگى آنها باشد، دین دار باقی می مانند و چون در معرض امتحان قرار گیرند، دینداران کم مى شوند.
.
.
.
گنهکار اندیشناک از خدای/
به از پارسای عبادت‌نمای//
#سعدی

نویسندگان


به نظر می رسد،

اولاً: نکته قابل توجه این است که تأثیر فرهنگ در جوامع یک طرفه نیست؛ این گونه نیست که فقط غربی ها بتوانند فرهنگ ما را تحت تأثیر قرار دهند، و ما نتوانیم؛ ولــی، واقعیت این است که غرب به دلیل عواملی توانسته بر جوامع دیگر به ویژه ملت های مشرق، جهان سوم و در حال توسعه چیرگی یابد و به یاری تسلط خویش، فرهنگ خود را نیز در آن جوامع نفوذ داده و گسترش دهد. هانتینگون معتقد است: (( پیروزی غرب بر جهان ناشی از برتری اندیشه ها، ارزش ها یا دین نبود، بلکه معلول برتری غرب در استفاده از خشونت سازمان یافته بود)). وی می افزاید: ((عواملی که باعث گسترش فوق العاده و منحصر به فرد غرب شد از این قرار بود:

1. ساختار اجتماعی و روابط طبقاتی موجود در غرب؛

2. رشد شهرها و گسترش تجارت؛

3. پراکندگی نسبی قدرت در جوامع غربی؛

4. ایجاد نظام اداری_کشوری؛

5. رشد فن آوری؛

6. اختراع عوامل حمل و نقل دریایی و هوائی؛

7. بسط ظرفیت های نظامی برای تصرف سرزمین ها )).

و ثانیأ: از منظر تحلیل گران اسلامی، می توان این واقعیت را پذیرفت که در بعضی از زمینه ها، تأثیر گذاری تبلیغات غربی ها بیشتر بوده است؛ که دلایل آن از این قرار است:

1. غربی ها برای تهاجم فرهنگی و تبلیغاتی، اسباب و ابزارهای فراوانی را در اختیار دارند که اصلأ قابل مقایسه با امکانات ما نیست؛ مانند پایگاه های متعدد اینترنتی، دستگاه های مدرن ارتباط جمعی مانند: ماهواره، شبکه های تلویزیونی، خبرگزاری های متعدد و... می باشد.

2. غربی ها برای تأثیر تبلیغات خود از هر شیوه ای استفاده می کنند وبه مسائل اخلاقی خود را مقید نمی دانند، از این رو از حیله و ترفند و تظاهر و مظلوم نمایی و تحریف حقایق به راحتی بهره می جویند، در حالی که بر اساس نظام اخلاقی اسلام، ما نمی توانیم این شیوه را به کار بگیریم.

3. باید این واقعیت را در نظر بگیریم که به دلیل سابقه و پیشینه تهاجم، کشورهای استعمارگر، از راه کارهای مدرن و عناصر حرفه ای برخوردارند که در جذب مخاطبان بسیار مؤثر است، ولی ما کشورها و دولت های اسلامی به دلیل عدم سابقه طولانی در ضمینه های معهود و مذکور، نیاز به آزمون و خطا داریم و چه بسا از شیوه های جذاب استفاده نکرده ایم.

4. آن ها با دست گذاشتن روی یک سری نیازهای فطری و غریزی انسان، مانند غریزه جنسی و حس آزادی، در کار تبلیغاتی خود بسیار بهره می گیرند و طبیعی است که این مسائل علاوه بر اینکه نیاز انسانی است، حتی گاهی از نیازهای اولیه است که هر انسانی در صدد پاسخ گویی و ارضای آن هاست؛ در این راه غریبان با تکنیک ها و تبلیغات گسترده ای که دارند و با توجه به آزاد بودن ارتباطات رسانه ای بسیار بهره می یرند.

5. البته، این نکته را نیز نباید نادیده گرفت که کار تهاجم از دفاع آسان تر است و همیشه تخریب راحت تر از سازندگی است.

اما در مجموع با تمام این تفاصیل، غرب به دلیل اثرگذاری اسلام، علی الخصوص بعد از انقلاب اسلامی در سال1357 و بیداری اسلامی در سال های اخیر، بودجه های هنگفتی را برای رویارویی با اسلام و تهاجم فرهنگی در سطح گسترده در نظر گرفته است و این طور وانمود می شود که آن ها موفق ترند، در حالی که اگر هوشیارانه عمل کنیم، با توجه به برتری اسلام و معارف بلند و بی نظیر قرآن و پشتوانه عقلی و فطری مسلمان و وعده تخلف ناپذیر الهی، پیروزی از آن ما خواهد بود.

و شواهدی در دست است که میهن عزیزمان بعد از انقلاب اسلامی، به رغم رویارویی با توطئه های پی درپی در مقابل چشمان بهت زده تحلیل گران، تأثیر شگفت آور خود را در جهان داشته است؛ حیات مجدد کلیساها، افزایش بی سابقه مبلغّان مذهبی، استقبال وسیع مردم از آثار صوتی و تصویری و مکتوب دینی، افزایش مخالفت های عمومی و مردمی با پرده دری های اخلاقی؛ بخشی از نشانه های تأثیرات فرهنگی انقلاب اسلامی ایران در غرب می باشد. که این مسأله حتی از طرف مخالفان اسلام و انقلاب اسلامی ایران مانند هانتینگون(نظریه پرداز جنگ تمدن ها) مورد اعتراف قرار گرفته است. لذا رشد روز افزون اعتراضات مذهبی و التزامات دینی که متأثر از حرکت های اسلامی مسلمانان(البته با نادیده گرفتن رشد چشم گیر گرایش به اسلام) در غرب، دلیل دیگری بر تأثیر انقلاب اسلامی و تبلیغات ما می باشد. و در نتیجه می بینیم که شبکه سی. ان. ان. آمریکا با بیان این مطلب که دین اسلام با سرعتی فراتر از ادیان دیگر در حال گسترش است، اعلام نمود: (( رشد اسلام در جوامعی که اکثریت آنان را مسیحیان تشکیل می دهند، باعث شده تا صاحب نظران آن جوامع از نوعی رنسانس اسلامی سخن به میان آورند)). این نویسنده غربی در مقاله خود می نویسد: (( اسلام به بمب ساعتی تبدیل شده است)).


*برای مطالعه بیش تر در این باره، کتاب عصر امام خمینی از آقای صاحبی رو پیشنهاد می کنم.

  • ابوذر محمدی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی